Toernooi Tandheelkundig Centrum Schagen van 22 maart t/m 3 april

Foto’s van de vernieuwing van ons park

Dag 1 Verwijderen van het hek en de kunstgrasmat

Dag 2 Lavalaag wordt geëgaliseerd, maar onderlaag blijkt slecht aangelegd te zijn in 2003: alle lava gaat er af, zandlaag wordt geëgaliseerd, daarna wordt de lava teruggebracht en tenslotte komt er een fijnere korrel lava op om het zo vlak mogelijk te krijgen. Betekent vertraging en extra kosten.

Dag 3 De lava is verwijderd en het zand wordt geëgaliseerd

Dag 4 De zandlaag is geëgaliseerd en de lava is teruggebracht en nu overal van gelijke dikte. De omtrek van de baan is uitgezet en de opsluitbanden worden klaargelegd. Het nieuwe gaas ligt klaar.

Er komt slecht weer aan, sneeuw en vorst dus er wordt hard doorgewerkt

Dag 5: alle banden zijn gelegd en de lavalaag is volledig gevlakt, het is weekend en volgende week kan er door vorst en sneeuw niet gewerkt worden.

Het werk ligt stil vanaf 6 februari tot de vorst en sneeuw voorbij zijn.

18 februari, sneeuw en ijs is gesmolten na 1,5 week vorst. Werk wordt hervat, vandaag worden de palen van het hek geplaatst en dat gaat heel snel. Ook wordt 40 ton extra fijnkorrelig lava aangevoerd.

Struiken planten zaterdag 20 februari. Het hekwerk vordert: de poorten zijn geplaatst en vandaag worden de onderbuizen aangebracht.

Maandag: er wordt gewerkt aan het hek en de schoren worden verankerd.

Donderdag: het hekwerk is klaar inclusief het gaas , de fijnkorrelige lavalaag is aangebracht en het baanoppervlak is volledig geëgaliseerd en aangewalst. Volgende week komt de nieuwe mat er op.

1 maart, maandag: het kunstgras wordt gelegd en is in één dag klaar, op dinsdag wordt het zand ingestrooid.

1 maart dinsdag: zand er op en Eef en Klaas aan het straten

Vrijdag 5 maart Afronding werk door Wijnbergen: plaatsen van de netten

Afronding door onze leden: puinruimen, bestraten door Arjan, Peter, Kees en natuurlijk Eef en winddoeken ophangen door Jan en Thomas: maandag 8 maart worden de banen vrijgeven om te spelen, de eerste reserveringen zijn al geboekt en de lessen beginnen weer.

Nog veel afwerking te doen in de komende weken: nieuwe bankjes in elkaar zetten, oude bankjes kleurtje geven, bestrating paden afmaken, prullenbakken op het hek, sleepmatten vernieuwen, schotten opknappen, winddoeken en reclameborden ophangen, scoreborden monteren, etc. Maar de banen zijn vrij en we kunnen spelen.

Inmiddels is de bestrating vernieuwd en bovengenoemde zaken allemaal aangepakt en hebben we een prachtig eindresultaat.

Search